Over vrijwilligers
Bij de Voedselbank Gouda en omstreken werken zo’n 60 vrijwilligers. Zij zijn bijvoorbeeld op woensdag bijrijder in één van de drie bestelauto’s die producten ophalen op allerlei locaties, zoals de voedselbank in Rotterdam of bakkers en supermarkten in Gouda. Op donderdagochtend sorteren we vanaf 9 uur de producten en vullen we de schappen en vitrines in de winkel voor onze cliënten.
Op donderdag ontvangen en begeleiden we de cliënten in de winkel van 10:30 tot 16:00 uur en vrijdags doen we dat van 10:00 tot 15:00 uur. Sommige vrijwilligers zijn er wekelijks, maar anderen zijn er om de veertien dagen of maandelijks.
Vrijwilliger worden?
Ben je fysiek fit en kun je regelmatig een dag of dagdeel beschikbaar zijn? Meld je dan aan, want er is veel te doen in onze loods, opslag en winkel.
Waar we dringend naar op zoek zijn, is een vrijwilliger die als derde Logistiek Coördinator aan de slag wil en kan gaan. Hij/zij moet van aanpakken weten en anderen kunnen aansturen. In toerbeurt met de twee collega’s gaat de gezochte logistiek coördinator ervoor zorgen dat de wekelijkse verwerving en distributie van voedsel in goede banen wordt geleid. Heeft u interesse? Neem dan direct contact op met de collega’s Ad of Aart via telefoonnummer 06 – 10 47 67 35.
Privacy
Wanneer u als vrijwilliger wilt meehelpen, zullen wij uw contactgegevens, uw motivatiebrief en de gegevens uit uw curriculum vitae (c.v.) verwerken. Natuurlijk respecteren we daarbij uw privacy. Lees meer hierover in het privacystatement Voedselbank Gouda en omstreken.
Integer werken
Wij vinden integer werken heel belangrijk. Dat geldt zeker voor het werken met onze klanten die kwetsbaar zijn door de positie waarin ze terecht zijn gekomen. De vereniging van voedselbanken in Nederland heeft een aantal regels opgesteld over hoe wij de integriteit van ons werk kunnen bevorderen en bewaken. Deze landelijke integriteitscodeonderschrijven wij van harte en dragen we ook binnen onze organisatie actief uit.
Vertrouwenspersonen
Bij het werken voor de voedselbank kunt u als vrijwilliger onverhoopt te maken krijgen met ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie of agressie en geweld op de werkvloer. U kunt natuurlijk uw probleem aan een coördinator of bestuurslid melden. Maar soms bestaat de behoefte om met iemand anders, meer anoniem, vertrouwelijk te praten. Daarvoor zijn er vertrouwenspersonen, waarvan iedere vrijwilliger van onze organisatie gebruik kan maken. Neem dan contact op met één van de landelijke vertrouwenspersonen voor de voedselbanken. Een vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en adviseert. De vertrouwenspersoon vertelt niemand dat er contact is gezocht, tenzij u daarmee heeft ingestemd. Samen met u bekijkt de vertrouwenspersoon wat er nodig is, zodat u uw werk weer veilig en met plezier kunt doen. U houdt zelf de regie over het proces; de vertrouwenspersoon staat u daarin bij.
De vertrouwenspersoon is er ook voor andere misstanden, zoals (vermoedens van) diefstal, fraude en oneerlijk verdelen van voedsel. Maak er zo nodig gebruik van.