Wijziging criteria Gepost december 30, 2019 door Redactie

Uit

Of mensen in aanmerking komen voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel ze maandelijks overhouden voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? Dan komt iemand in aanmerking voor een voedselpakket.

Per 1 januari 2020 veranderen de normbedragen. Het basisbedrag per huishouden is dan € 135,-. Het bedrag per persoon is € 95,-.

Als u gebruik wilt maken van de Voedselbank Gouda, kunt u contact opnemen met een hulpverleningsinstantie. Deze bepaalt of u aanspraak kunt maken op een voedselpakket. De hulpverleningsinstantie kan u uitleggen hoe het in uw specifiek situatie precies werkt en wat de toekenningscriteria zijn. Tijdens het gesprek vult u het aanvraagformulier voedselpakket in, dat de hulpverleningsinstantie opstuurt naar de Voedselbank Gouda. De gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van het werk van de Voedselbank.