Uit

Donderdag 4 maart j.l. is de Goudse Voedselbank uitgeroepen tot de zorgzaamste organisatie van Gouda. Vrijwilligster Corrie Schouten mocht, als representant van de vele actieve vrijwilligers, de prijs in ontvangst nemen. Het is een initiatief van de ChristenUnie, waarbij alle Gouwenaars hun stem konden uitbrengen op een kandidaat. Zij vinden dus dat de Goudse Voedselbank dit heeft verdiend. 

Mirjam Bikker overhandigt Corrie Schouten de prijs voor ‘Gouda’s Zorgzaamste 2021′

De prijs, een gegraveerde glazen plaquette en een mooie bos bloemen, werd uitgereikt door CU-Tweede-Kamerlid Mirjam Bikker. Zij werd vergezeld door twee kandidaat-Tweede-Kamerleden van haar partij: Thera de Haan en Daphne Steenbergen, respectievelijk nummer 37 en nummer 41 op de CU-lijst. 

Corrie Schouten met bloemen en glazen plaquette voor ‘Gouda’s Zorgzaamste 2021′

De jury heeft als criterium dat “de Zorgzaamste organisatie van Gouda 2021 een extra mijl wil gaan met de ander; iets bemoedigends doet wat impact heeft op het leven van anderen.” 

In het juryrapport staat verder vermeld: “De Voedselbank voldoet aan die criteria. En meer dan dat! Mooi om te lezen dat juist in deze bijzondere tijd met allerlei beperkingen er nieuwe mogelijkheden ontstaan én gebruikt worden… ruimte om meer tijd aan de cliënten te besteden, meer tijd om naar hun verhalen te luisteren en oprechte aandacht uit te delen. 

Ook mooi dat er oog voor is dat cliënten bij de Voedselbank niet graag in een lange rij ‘te kijk’ staan, dat het voordeel van werken met tijdsloten gezien wordt door de medewerkers van de voedselbank, omdat hun cliënten zich minder bekeken voelen en hierdoor meer hun gevoel van eigenwaarde behouden. De Voedselbank is een organisatie met veel vrijwilligers, die hart en handen inzetten voor mensen die het nodig hebben. Daardoor wordt de wereld een beetje mooier.”

Een aantal van de prijswinnende blije vrijwilligers op de foto, direct na de prijsuitreiking