Uit

De voedselbanken werken nauw samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Zo is er een handboek opgesteld op het gebied van voedselveiligheid; de NVWA controleert of de voedselbanken zich daaraan houden. Cliënten mogen er vanuit gaan dat ook bij de voedselbanken op een correcte, hygiënische manier wordt omgegaan met de spullen die worden verstrekt; producten die gekoeld moeten blijven, worden bijvoorbeeld vervoerd in koelboxen en –dekens en worden zo laat mogelijk uitgedeeld.

De Voedselbank Gouda ontving op 9 april het certificaat ‘Code Groen voor voedselveiligheid en hygiëne’. Voorzitter Dries Nagtegaal: “Wij zien dit als een mijlpaal waarvoor onze vrijwilligers zich bijzonder hebben ingespannen!” Tom Hillemans, vicevoorzitter van de Voedselbanken Nederland vulde aan: “Wij willen onze cliënten uitsluitend het beste van het beste bieden; dan zijn optimale hygiëne en goede producten uiteraard belangrijke vereisten. Jullie hebben laten zien dat jullie hiervoor kunnen zorgen. Bedenk wel dat dit certificaat een startpunt is; voedselveiligheid en hygiëne moeten uiteindelijk volledig onderdeel zijn van alle processen binnen een Voedselbank. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit goed komt!”

Wethouder Rogier Tetteroo feliciteerde de Voedselbank Gouda namens de gemeente met het certificaat. Hij gaf daarbij aan: “In een ideale wereld is er geen armoede en is een voedselbank niet nodig. Zover zijn we helaas nog niet, maar we kunnen er wel aan werken. Dat doen we samen, zodat we het geld voor armoedebeleid zo effectief mogelijk kunnen inzetten.”

Voedselveiligheid-2