Voedselbank Bodegraven Gepost februari 22, 2016 door Redactie

Uit

Sinds november 2014 heeft Bodegraven een eigen uitgifte-depot voor mensen die in aanmerking komen voor een voedseltas van de Voedselbank. De afdeling Bodegraven draait met een groot aantal vrijwilligers, drie coördinatoren en een bestuur.

Iedere donderdagmiddag worden er vanuit de Voedselbank Gouda voor ongeveer 35 gezinnen of eenpersoonshuishoudens tassen met levensmiddelen aangeleverd. In de tassen zit altijd brood en groente en fruit en verschillende levensmiddelen variërend van koekjes tot rijst en van soep tot chips. Het brood en de houdbare voedingsmiddelen worden aan de voedselbank gegeven door ondernemers. De meeste van deze voedingsmiddelen zijn niet meer zo lang houdbaar of hebben bijvoorbeeld een etiketfout waardoor ze niet meer in de ‘gewone’ handel worden verkocht. De groente en het fruit worden groot ingekocht door Gouda om de mensen te kunnen voorzien van verse gezonde voedingsmiddelen. Er zijn altijd minimaal twee soorten groente en fruit bij. Vaak krijgen de mensen naast de tas met levensmiddelen ook nog iets van een zuivelproduct of diepgevroren vlees, maar niet altijd.

De inhoud van de tas is echter nooit genoeg om de huishoudens van een volwaardige voeding te voorzien, het is een aanvulling / tegemoetkoming voor mensen die niet genoeg geld hebben om goede voeding te kopen. Alle huishoudens die een tas krijgen zitten onder het bestaansminimum.

De tassen worden door de Voedselbank Gouda geleverd en gefinancierd. In Bodegraven vullen we de tassen vaak aan met producten die we van het bedrijfsleven in Bodegraven of via inzamelingsacties in kerken krijgen zodat de mensen nog iets extra’s hebben. Sinds kort krijgen we via een bedrijf regelmatig een stukje kaas, maar normaal zit er in de tas geen kaas, eieren, vlees of verzorgende producten die iedereen ook nodig heeft (tandpasta enzo) en ook geen koffie……. Uw gift is heel welkom om ervoor te zorgen dat de tassen voldoende verse groente en fruit blijven bevatten, om de opslag en transportkosten te dekken en om ervoor te zorgen dat de mensen regelmatig een extraatje kunnen krijgen in de vorm van een feestpakket, (kerst, verjaardagen van kinderen e.d) verzorgende producten, wasmiddelen of bijvoorbeeld eieren. U kunt contact opnemen met de coördinatoren van Voedselbankdepot Bodegraven.