Soms heb je als voedselbank medewerkers over en soms heb je ze tekort. De laatste maanden hadden we duidelijk een tekort door enerzijds de grote vraag uit de huidige arbeidsmarkt en anderzijds het natuurlijk verloop binnen onze groep. We hadden geluk, want onze wervingscampagne sloeg kennelijk aan. In de afgelopen weken hebben zich namelijk zo’n 20 nieuwe vrijwilligers aangemeld voor evenzovele taken. Hiermee is ons tekort dus weer ingelopen, waar we ontzettend blij mee zijn. Vele handen maken immers licht werk. Wel zoeken we nog naar een derde loodscoördinator en iemand die graag administratief werk doet.

We heten al onze nieuwe collega’s van harte welkom en hopen natuurlijk dat ze snel hun draai zullen vinden binnen onze zeer gewaardeerde organisatie.

Geen van de medewerkers van de 160 Nederlandse voedselbanken krijgt ook maar iets betaald voor de werkzaamheden. Dat geldt ook voor de nieuwkomers. Ieder werkt voor zijn of haar plezier en om anderen een wat beter leven mogelijk te maken. Er blijft dus nergens iets aan de strijkstok hangen, waardoor de Nederlandse voedselbanken een hoge gunfactor hebben: men werkt graag voor ons en men geeft ook vaak aan ons. Het zal geen verbazing opwekken dat we er als voedselbank alles aan doen om dat goede imago zorgvuldig te blijven koesteren.