Diana Westrate is coördinator van het uitdeelpunt van de voedselbank in Reeuwijk. Enthousiast als zij is geeft ze ook voorlichtingsbijeenkomsten over de voedselbank in combinatie met inzamelingsacties. Dat blijkt een gouden combinatie. In de maand maart was zij actief op de prot. chr. basisschool De Regenboog en bij de kinderopvang van Quadrant.

Bij de Regenboog werden de kinderen en hun ouders geïnformeerd over het bestaan en de werkwijze van de voedselbank. In de weken daarna maakten de kinderen een verrassingstasje met o.a. verzorgingsproducten en wat klein speelgoed voor de gezinnen met kinderen die bij de voedselbank aangesloten zijn.

Bij de 3+ groep van Quadrant was er het project ‘Eten en Drinken’. Diana hield daar ook een praatje over de voedselbank naar aanleiding van een toneelstukje, waarbij iemand alle boodschappen gewoon kon kopen en zij zonder boodschappen weer naar huis moest omdat ze een lege portemonnee had. Het inzichtelijk maken van armoede bleek voor de kinderen en hun ouders reden producten te verzamelen voor de voedselbank, zoals luiers, luierdoekjes, potjes kindervoeding, houdbare melk, melkpoeder en knijpfruitjes.