De Voedselfamilie Krimpenerwaard ontwikkelde het boekje ‘Eet mee met de voedselfamilie’ met recepten voor het verwerken van streekproducten. Kook mee met de seizoenen en eet zo voedzaam en gezond, ook als je niet veel te besteden hebt. Het eerste exemplaar van dit kookboekje werd op maandag 1 juli j.l. aangeboden aan de Voedselbank Gouda e.o.. Dankzij de medewerking van de Rabobank Hollandse IJssel ontvangt elke klant van de voedselbank een exemplaar, samen met een doosje aardbeien.

 

De Rabobank steunt via het programma Banking for Food initiatieven die een gezonde en duurzame productie en een dito leefstijl bevorderen. Voor de klanten van de voedselbank is het niet altijd makkelijk om op basis van gezonde receptuur de maaltijden samen te stellen. De Voedselbank Gouda is dan ook erg blij met het boekje.

Op de foto van links naar rechts: Arike Mijnlieff van de Voedselfamilie Krimpenerwaard, Marcia Sellenraad van de Rabobank, Nikki Aerts van de Voedselbank Gouda, Monique Overes van de Rabobank en boekontwerpster Lisette van Cappellen, allen met het boekje ‘Eet mee met de voedselfamilie. Gezond koken met een klein budget & producten uit de regio? Het kan!’.