De Goudse Voedselbank moet dringend geholpen worden; aan voedsel en aan financiële middelen. Door de coronabeperkingen konden de afgelopen maanden een aantal supermarktacties helaas niet doorgaan. Daardoor liep de voedselbank veel producten mis. Los daarvan krijgen de Nederlandse voedselbanken de laatste jaren sowieso al minder voedsel binnen. Dit ten gevolge van de 35%-kortingsacties bij de supermarkten voor producten die tegen de uiterste verkoopdatum aanlopen. 

Bijkopen van (met name vers) voedsel wordt voor de Goudse Voedselbank steeds lastiger, want een groot deel van het budget gaat noodgedwongen op aan de verbouwing van de nieuwe distributieloods aan de Noordpool 2 en de verhuizing er naartoe. De huidige hal naast het Goudse NS-station moet namelijk worden afgebroken om plaats te maken voor luxe appartementen. De verhuizing wordt in februari 2022 verwacht.

Omdat het geld maar één keer uitgeven kan worden, roept de Goudse Voedselbank iedereen op om geld of goederen te schenken in deze decembermaand. 250 Huishoudens in de regio Gouda zijn er direct van afhankelijk. Ieder beetje helpt om deze mensen een zorgeloze kerst te kunnen geven, waarbij honger niet op het menu mag staan.

Wilt u geld of voedsel aan de voedselbank doneren, neem dan contact op met Ad Verkleij of Aart Snijders: 06-10476735. Zij zullen u dan graag verder helpen. Ook kunt u contact opnemen via het formulier op de website www.voedselbankgouda.nl.

Mocht u met uw kerkgenootschap, organisatie, bedrijf, winkel, vereniging, tehuis of school een inzamelingsactie willen opzetten en heeft u daarvoor ideeën of hulp nodig? De Goudse Voedselbank denkt graag met u mee.