Op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2023 gaat de Goudse Voedselbank weer producten inzamelen bij drie AH-filialen in Gouda en de filialen Moordrecht en Bodegraven. Dit in het kader van de landelijke Albert Heijn actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Deze inzamelingsactie wordt tweemaal per jaar georganiseerd.

De insteek is dat kinderen genoeg en gezond eten nodig hebben om optimaal te kunnen leren. Niet alleen een ontbijt, maar ook een goede warme maaltijd voor het huiswerk maken zijn daarbij van groot belang. En niet alleen voor de kinderen, want het is ook belangrijk voor de rest van het gezin. Te weinig eten op tafel kunnen zetten, geeft ouders namelijk veel stress, wat negatieve gevolgen heeft op de ontwikkeling van de kinderen.

Klanten van Albert Heijn wordt tijdens de actiedagen gevraagd één of meerdere producten van een daar aanwezige boodschappenlijst extra te kopen. Deze producten worden met 10% korting verkocht. Na de kassa’s kunnen deze artikelen bij medewerkers van de Goudse Voedselbank worden ingeleverd. Zij zorgen voor verdere verspreiding onder de 310 aangesloten huishoudens in Gouda, Reeuwijk, Bodegraven en Moordrecht in de komende weken.

Tot een jaar of vijf geleden was het niet nodig om zo vaak in te zamelen. De voedselbanken kregen voldoende gratis producten aangeboden; restanten van producenten en winkeliers. Doordat deze vol hebben ingezet op het tegengaan van voedselverspilling is er minder over voor voedselbanken. Daar komt bij dat de voedselbanken tegenwoordig structureel meer klanten hebben, dus is er ook meer voedsel nodig. Inzamelingsacties worden daarom voor de voedselbanken steeds belangrijker. We hopen dan ook dat u ook deze keer weer ruim gehoor geeft aan hun oproep om producten te doneren.