Maandag 2 mei is de verhuizing van de Goudse Voedselbank in gang gezet. Met behulp van grote vrachtwagens worden de inventaris en de producten verhuisd vanaf de oude locatie aan het Stationsplein naar de Noordpool 2. Op de oude locatie gaan binnenkort luxe appartementen gebouwd worden. Vele vrijwilligers helpen enthousiast mee met deze verhuizing. Er is een volle week voor uitgetrokken om alles over te brengen en in te richten. In deze periode, lopend van 2 tot 9 mei 2022, is de voedselbank gesloten voor het afhalen van voedselpakketten.

In het nieuwe pand zal het winkelconcept geïntroduceerd worden, dat bij voedselbanken in andere steden al is uitgetest. Op een supermarktachtige wijze kunnen cliënten, met behulp van vrijwilligers, hun eigen voedselpakket samenstellen. Zodoende kan een voedselpakket meer op maat van de cliënt gemaakt worden. Hoe ‘de winkel’ er gaat uitzien, wordt op de eerste dag van de verhuizing al een beetje duidelijk. Verschillende stellingen en vitrines zijn namelijk al geplaatst en worden momenteel door vrijwilligers ingericht met producten. We kunnen er dus al een beetje een beeld bij krijgen.

De inventaris wordt in vrachtwagens aangeleverd en met vorkheftrucks uitgeladen.
Vele vrijwilligers doen hun best de verhuisklus in één week te klaren, inclusief de inrichting van de ‘winkel’ en het vullen van de schappen en koelvitrines. Het is dus hard werken om de deadline te halen.