De Goudse Voedselbank kreeg afgelopen week twee wethouders van het Goudse kindercollege op bezoek: Romy Seppenwoolde (Jeugd en Welzijn) en Milou van Rooijen (Cultuur en Onderwijs). De dames kwamen om besprekingen te voeren over de aanwezigheid van de voedselbank op de Super Cool Kidsfeest, dat op woensdagmiddag 31 mei op de Goudse Markt gehouden gaat worden. Het kindercollege heeft de Goudse Voedselbank als goede doel voor deze dag gekozen.

Aan de bezoekers van het feest zal worden gevraagd een of meerdere producten van het voedselbankverlanglijstje te schenken. Bij de op de Markt aanwezige voedselbankkraam kunnen deze producten gedoneerd worden.

Alle Goudse basisscholen, centra voor peuteropvang en buitenschoolse opvang zullen hiervoor uitgenodigd worden. In totaal zal het gaan om meer dan 7.000 kinderen, ouders en begeleiders. Het Super Cool Kidsfeest zal de laatste grote activiteit van het huidige Goudse Kindercollege worden. Na de schoolvakantie wordt er namelijk een nieuw kindercollege gekozen.

De kinderwethouders Romy en Milou kregen ook een rondleiding door de voedselbank van voorzitter Dries Nagtegaal. Beide jongedames wilden alles weten en toonden zich zeer geïnteresseerd in de werkwijze van de voedselbank en alles wat daarbij om de hoek komt kijken. Ze toonden zich ook bezorgd over de armoede en honger die er bij honderden Goudse kinderen kennelijk aanwezig is.
Het was een zeer boeiende ontmoeting voor beide partijen, waarbij het vertrouwen in een goede toekomstige samenwerking werd uitgesproken. Ook werden de overige (op dat moment niet aanwezige) kindercollege-wethouders en burgemeester uitgenodigd om de voedselbank op een later tijdstip alsnog te komen bezoeken.