Woensdagochtend 12 juni waren de Gouwenaren Jort Hoogendoorn en Thijmen van den Boogaard te gast bij de Goudse Voedselbank om de door hen opgehaalde levensmiddelen aan te bieden aan voorzitter Gerard Gerding. De studenten in Facility Management hielden op hun Haagse hogeschool een inzamelingsactie onder medestudenten en hun ouders, docenten en overige personeelsleden. Dit in het kader van een studieopdracht onder het motto ‘Global Cityzenship’, waaraan zo’n 25 studenten meedoen.

De actie leverde voor de Goudse Voedselbank niet alleen €95 aan boodschappen op, maar ook €120 in contanten. De twee studenten lieten zich met interesse rondleiden door het gebouw; de opslaghallen, koel- en vriesruimtes en natuurlijk de supermarkt. Ze waren er op deze woensdag getuige van dat de bestelauto’s van de Goudse voedselbank met nieuwe voorraden voedsel af- en aanreden. Onze logistieke activiteiten liggen deels in het verlengde van hun studies en waren dus ook leerzaam. Beide studenten toonden zich na afloop onder de indruk van de wijze waarop de Goudse Voedselbank wekelijks wordt gemanaged.

Bestuur en medewerkers van de Goudse Voedselbank bedanken Thijmen en Jort, alsmede de vele donateurs, heel  hartelijk voor hun getoonde inzet en vrijgevigheid..