Om de zomervakantie bijzonder en leuk te laten beginnen voor gezinnen die rond moeten komen van een minimum inkomen, heeft Stichting Present Gouda ook dit jaar weer de actie Zomerpakketten gehouden. Zo’n 200 tassen zijn gevuld met zaken die in de zomer goed van pas kunnen komen, zoals vrijkaarten voor het Groenhovenbad (een gift van SPORT.GOUDA), beachballsets (een schenking van Rabobank Gouwestreek) en door ING Bank Gouda gedoneerde zonnebrillen, strandballen en kleurpotloden. Alle tassen zijn nog verder aangevuld met hulp en giften van vele instanties, donateurs en vrijwilligers, zoals Gouda 750 jaar, Sociaal Team Gouda, andere maatschappelijke organisaties en diverse Goudse kerken (Oostpoort, Sint Janskerk, De Veste, Ontmoetingskerk, Westerker en Pauluskerk). De genoemde instellingen stonden garant voor financiële steun, fysieke bijdragen en natuurlijk de inzet van vele vrijwilligers.

In de tweede week van juli zijn de tassen verdeeld onder de gezinnen die het goed konden gebruiken, met vele blije gezichten als gevolg. Ook via de Goudse Voedselbank vonden vele tassen hun weg naar tientallen Goudse (vaak jonge) ontvangers.

Alle gevers en helpers hartelijk bedankt namens hen en ons. De vakanties zijn er een stuk mooier en vrolijker door geworden.