Bij de verhuizing in 2022 van de Goudse Voedselbank naar de nieuwe locatie aan de Noordpool 2 werd al snel duidelijk dat de energiekosten een zeer grote onkostenpost zouden worden. Het gebouw was een stuk groter, dus de verlichting en verwarming zouden sowieso meer gaan kosten. Maar de grootste energieslurpers zijn de koel- en de vriescel. Eigen stroomvoorziening zou dus erg gewenst zijn.

Stichting Het van Iterson Ziekenhuis bracht uitkomst door 104 zonnepanelen met bijbehorende ‘omvormers’ te schenken. De stichting beheert het vermogen van het voormalige Van Iterson Ziekenhuis in Gouda en springt bij op plaatsen waar zorg geboden moet worden. Dit in de mest brede zin van het woord.

Nu alle zonnepanelen op het dak geplaatst zijn, was het alle reden bestuursvoorzitter Simon de Jong uit te nodigen voor een bezoek, waarbij hij nadrukkelijk bedankt werd voor de gift van ‘zijn’ stichting. Hij liet zich graag rondleiden door het voedselbankcomplex. Dat de vrieskamer energie verslindt, heeft hij zelf mogen ervaren; de temperatuur was er 18 graden onder nuPiml.

Wilt u meer weten over de stichting ‘Het van Iterson Ziekenhuis’? Kijk dan op: https://www.stichtingvaniterson.nl

Op de foto: Simon de Jong (tweede van links) in de winkel met bestuursleden Jos Reekers, Corrie Schouten, Pim Zoeteweij en Peter Burghgraaf.