Wegens de harde storm van afgelopen donderdagavond kon Picnic de bestellingen niet bij haar klanten bezorgen. Het risico was namelijk te groot dat de smalle hoge uitgiftewagentjes zouden omwaaien door de heftige rukwinden. Vanwege deze overmachtsituatie werd de Goudse Voedselbank gevraagd de kratten met boodschappen op te komen halen.

Loodscoördinator Ad Verkleij: “Deze kans konden we zo net voor de kerst natuurlijk niet laten lopen. Wij hebben vier keer moeten rijden om alle producten op te kunnen halen. Per keer waren dat ongeveer 35 kratten, die maar net in onze bussen pasten.
We troffen een bonte verscheidenheid aan wekelijkse boodschappen aan, waaronder kerststollen, gekoelde melk, boter, groente, fruit en veel diepvriesproducten tot ijstaarten aan toe. Al dit lekkers lag vanwege de komende kerstdagen in de kratten.
Vrijdag en zaterdag is alles in ons magazijn nog gesorteerd en staat nu klaar voor uitgifte. Onze cliënten zullen volgende week dus wat leuke etenswaren extra meekrijgen. We willen Picnic hartelijk danken voor het schenken van deze producten.”