Met voldoening kijken we terug op het afgelopen jaar. Donateurs en vrijwilligers hebben het wederom mogelijk gemaakt dat we goed werk hebben kunnen doen: voedsel verstrekken aan cliënten die het hard nodig hebben.

Onze vrijwilligers

In 2023 vonden elke week weer tientallen welwillende en enthousiaste vrijwilligers hun weg naar onze locatie. De onderlinge sfeer was uitstekend en het moge duidelijk zijn dat de wekelijkse uitgaven zonder die vele vrijwilligers niet plaats hadden kunnen vinden. Overal in de maatschappij is er een tekort aan werknemers, maar gelukkig hebben wij er geen problemen mee om onze grote groep van vrijwilligers aan ons te binden. Dit jaar hebben wij zelfs vijftien nieuwe enthousiaste dames en heren kunnen toevoegen aan ons vrijwilligersbestand.

Onze donateurs

We kijken terug op een goed ‘gevuld’ 2023. Onze voorraad was voldoende en op orde dankzij een tiental grote distributeurs / retailbedrijven uit de regio. Regelmatig werden we wel eens stil van de prachtige donaties die zij leveren. De aanvoer uit de supermarkten werd helaas steeds kleiner en bleek op een bepaald moment zelfs onvoldoende. Maar gelukkig mochten wij bij AH, de Jumbo, de Plus, Dirk van de Broek en Hoogvliet grote inzamelingsacties houden. De winkel- en kerkacties hebben in totaal 1.829 kratten opgeleverd. Dat zijn 92 volle pallets! Ook is er tijdens deze acties €3.595 binnengekomen. Dankzij een aantal grote donaties en wat gespaarde en aangekochte producten konden we onze cliënten voor de feestdagen zo’n vijftien luxe producten extra meegeven.

Met de kerken en een aantal scholen in Gouda en de regio hebben wij altijd een goed en warm contact en dat resulteerde in het afgelopen jaar in mooie inzamelingsacties en giften. Deze acties en contacten werden steeds belangrijker, met name omdat versproducten, zoals groente, fruit en melk bijgekocht moesten worden.
Onze cliënten
We hebben ongeveer 315 huishoudens als klant, wat gelijk staat aan zo’n 970 mensen. Zij gingen in 2023 wekelijks huiswaarts met zo’n 30 à 35 producten. Daarnaast konden wij met Sinterklaas en Kerst de 275 kinderen van onze cliënten allemaal voorzien van wat mooie cadeaus.
Met trots kunnen wij ook zeggen dat we dit jaar alle 52 weken open zijn (geweest) voor onze cliënten; zelfs nog de laatste week van het jaar, waarin de cliënten vers gebakken oliebollen tegemoet konden zien, gemaakt en geschonken door een jeugdgroep van de gereformeerde kerk aan de Nieuwe Gouwe. Ook wachtte onze cliënten een mooie attentie van Unilever.