Sommige bedrijven hanteren een creatieve formule om te doneren aan de Goudse Voedselbank. Muur-bank is er daar een van. Enkele jaren geleden heeft Maurits van de Sande, oprichter van Muur-bank, besloten €10 euro voor elke verkochte muurbank te doneren aan de voedselbank.

Afgelopen jaar werden er 36 muurbanken afgenomen en dus mocht de voedselbank €360 tegemoet zien. Het mag duidelijk zijn dat wij, net als de voorgaande jaren, weer zeer verguld zijn met deze donatie. Maurits willen we hierbij dan ook van harte bedanken. Niet gespeend van enig eigen belang hopen wij dat hij nog lang hele goede zaken mag blijven doen.

Maar wat is een muurbank nu precies? Het is een bank die je aan de muur in uw voor- of achtertuin kunt bevestigen. De muur is dan uw rugleuning en poten onder de bank zijn niet nodig. Dat maakt de muurbank zo voordelig. Ook kan de bank niet gestolen worden en neemt hij weinig ruimte in. Héél wat voordelen op een rij, maar het mooiste blijft natuurlijk de donatie voor de Goudse Voedselbank.