Meer dan 100 maisplanten zijn gewoon weg.

Vandalen hebben in het weekend van 25 en 26 juni 2022 een moestuin van de Gooise Voedselbank kort en klein geslagen. Van onder meer de maisplanten van de moestuin, waar groente wordt verbouwd voor de voedselbanken, bleef weinig over. Tot schrik en woede van beheerder Hans de Man. “Gebruik je verstand. Je dupeert mensen die het echt nodig hebben”, reageert hij.

“Dat mensen dit doen. Je weet niet wat ze bezielt”. Hij heeft dan ook geen enkel idee wie de moestuin heeft gemolesteerd: “Ze hebben het gewoon met een kapmes, ’tsjak’, doorgesneden. Het betekent dat de klanten van de Gooise Voedselbank  nu gaan misgrijpen. “Het is namelijk een ongelooflijk geliefd versproduct bij onze cliënten”, legt Hans uit. De moestuin is speciaal aangelegd om de uitgifte van de voedselbank gezonder te maken. Er groeien zeer bijzondere groendes en kruiden als sla en koreander, maar ook veel exotischer varianten als Nieuw-Zeelandse spinazie.

Hans komt dan ook graag in contact met de daders: “Ik ben bereid die mensen aan te horen over wat hen bezield heeft deze groentes gewoon weg te slaan met een kapmes”.