De Junior Chamber International (JCI) in Gouda heeft met de verkoop van stroopwafels €1.000 verdiend voor de Goudse Voedselbank. Dit geldbedrag gaat al direct een goede bestemming krijgen: namelijk de extra aankoop van versproducten, zoals groente, fruit en zuivel. Van deze producten komt de laatste jaren steeds minder binnen, maar ze zijn wel erg essentieel voor een goede voeding. Corry Schouten, de voedselbankvrijwilligster die de waardecheque in ontvangst mocht nemen, bedankte de JCI-leden heel hartelijk voor het goede initiatief en de uitvoering ervan.

JCI is een wereldwijde netwerkorganisatie van ondernemende mensen tot en met 40 jaar die zich op lokaal, landelijk en internationaal niveau inzetten voor maatschappelijke en zakelijk relevante projecten. JCI is officieel partner van de Verenigde Naties en heeft geen politieke of religieuze achtergrond.

JCI telt meer dan 200.000 leden in 116 landen. Jaarlijks treffen de leden elkaar tijdens nationale en internationale congressen en maandelijks vergaderen alle leden in hun eigen lokale kamer. Over heel Nederland verspreid zijn er 100 kamers met in totaal 2.500 leden.

Persoonlijke ontwikkeling

Wat JCI onderscheidt van andere netwerk verenigingen en service clubs is haar focus op persoonlijke ontwikkeling. JCI leidt haar eigen trainers op en er zijn tal van JCI trainingen op het gebied van leiderschap communicatie, presenteren etc. Naast deze trainingen is er volop gelegenheid voor ‘learning by doing’, door bijvoorbeeld een bestuursfunctie te kunnen bekleden of door samen met kamergenoten de handen uit de mouwen te steken in een lokaal project. Leden passen wat ze leren weer toe in hun eigen onderneming, baan of privéleven.

Lokaal het verschil maken

JCI wil graag iets bijdragen aan de wereld om haar heen. Traditioneel doen we dit door het organiseren van fundraisers, zoals bijvoorbeeld onze jaarlijkse Dragon Boat Race, maar onze ambitie gaat verder. De uitdagingen van deze tijd zijn vaak complex en niet op te lossen met politieke wil of geld alleen. Wij geloven dat oplossingen mogelijk zijn waar politiek, bedrijfsleven en de maatschappij samenkomen. JCI is het netwerk dat deze drie sectoren samenbrengt. Een mooi voorbeeld hiervan is het 1000 kansen project dat jongeren aan een baan helpt http://www.jci.nl/1000-kansen.html en dit jaar ook door JCI Gouda georganiseerd zal worden. JCI Gouda heeft contacten met de Goudse politiek, het Goudse bedrijfsleven en Goudse maatschappelijke organisaties en het is onze ambitie de unieke kracht van elk van deze sectoren samen te brengen om duurzame oplossingen te creëeren voor lokale problematiek. We zijn allemaal vrijwilligers en doen dit naast onze baan. Daarom beginnen we altijd klein en focussen we op onze naaste omgeving. Maar wat we leren nemen we mee en geven we door, dus iets kleins vandaag kan leiden tot iets groots morgen!

Internationaal netwerk

JCI is een internationale vereniging. Niet alleen biedt dit unieke ontwikkelingskansen voor haar leden, door bijvoorbeeld een internationale bestuursfunctie te kunnen bekleden of door het bezoeken van een internationale training of congres, maar ook kunnen we door dit netwerk een bijdrage leveren aan globale problematiek. Bijvoorbeeld de strijd tegen malaria http://www.nothingbutnets.net of illegaal afval https://www.letsdoitworld.org. Deze bijdrage wordt ook onderkend door de Verenigde Naties en dientengevolge heeft JCI de hoogste adviesstatus. JCI heeft zich ook gecommitteerd om een bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals (SDGs), zoals gedefinieerd door de VN. We zullen onze toekomstige projecten dan ook nadrukkelijker gaan verbinden aan één of meer SDG’s.