Het overkomt een voedselbank niet alle dagen dat zich een 80-jarige dame meldt, die een donatie van €520 euro wil komen doen. Maar bij de voedselbank in Gouda gebeurde het deze week. De Haastrechtse Ella den Braber-Boegheim werd 80 jaar, ze organiseerde een verjaardagsfeestje en vroeg aan al haar verjaardagsgasten een donatie te doen voor de voedselbank. Dit onder het motto: “Zelf heb ik alles al wat ik nodig heb, dus ik gun het graag een ander”.

Dat haar oproep gehoor vond bij haar vrienden en familieleden, bleek wel uit het geweldige bedrag dat zij op haar verjaardag geschonken kreeg: maar liefst €520. Samen met haar neef Patrick Boegheim kwam ze de gevulde envelop overhandigen. Beiden namen van de gelegenheid gebruik zich ook te laten informeren over de werkwijze van de voedselbank. Tijdens de rondleiding verbaasde Ella zich erover hoe professioneel de Goudse voedselbankorganisatie werkt: “Dit had ik echt niet verwacht”.

Penningmeester Jos Reekers bedankte na afloop het tweetal voor hun komst, Ella voor haar initiatief en haar verjaardagsgasten voor hun prachtige donaties. In de januarimaand liggen de inkomsten bij de voedselbanken altijd wat lager dan in november en december, dus deze gift is meer dan welkom en gaat zeker goed besteed worden. Waarschijnlijk zal het bedrag aangewend worden voor het aankopen van extra versproducten, zoals groente, fruit, vis, vlees en zuivelproducten. Daarmee kunnen de cliënten van de voedselbank de wintermaanden dan weer wat gezonder doorkomen.

Ella en Patrick tijdens de rondleiding bij de ‘proportioneertafel’, waar grote hoeveelheden worden opgedeeld in kleinere porties. Vandaag zijn de aardappelen aan de beurt.