Supermarkt Plus van Ee heeft woensdag 17 september 2022 namens meneer de Witte een donatie gedaan voor de Goudse Voedselbank. De Witte was een vaste klant bij de Plus en kocht jarenlang allebei groenten en etenswaren die in de aanbieding waren, om ze vervolgens te schenken aan de voedselbank. Geëmotioneerd nam hij de bloemen aan: “Ik kom armen tekort”.

Op pad gestuurd 
De gezondheid van de Witte is de laatste tijd snel achteruitgegaan, waardoor een fysiek winkelbezoek voor hem niet meer mogelijk is. Sindsdien worden zijn dochter en schoonzoon regelmatig naar de supermarkt gestuurd. “Vanaf het moment dat het kon, vroeg hij om een folder en zei hij wat we konden halen,” zegt Harmen de Hoop, schoonzoon van meneer de Witte. “Hij vindt het erg belangrijk, geeft niets aan zichzelf uit en voor zijn gevoel brandt het geld in zijn zak.”

Bonnetjes
Bij supermarkt Plus van Ee is hij een goede bekende. “Toen we hoorden dat het niet goed ging, besloten we deze donatie voor hem te doen”, legt Mariëlle van Tuin, medewerker bij Plus van Ee uit. Ook vrijwilligster Corry Schouten van de Goudse Voedselbank was aanwezig: “Hij gaf jarenlang alle bonnetjes door aan mij, zodat ik wist wat er bij de voedselbank binnen was gekomen.