Vrijdag 2 en zaterdag 3 juni heeft de Goudse Voedselbank een inzamelingsactie bij twee Goudse Plus-supermarkten gehouden: Plus van Ee en Plus Koornneef. In beide winkels was een ‘eiland’ opgesteld met producten die de voedselbank hard nodig heeft. 

Aan de klanten werd, zowel via flyers als door vrijwilligers, gevraagd één of meerdere producten extra te kopen. Na de kassa konden de klanten deze producten bij een kraam van de voedselbank doneren. De actie werd een groot succes: in totaal werden er 155 kratten met zo’n 3.400 producten ingezameld. In de komende weken gaan we ze aan onze 1.000 cliënten uitreiken. Los daarvan ontvingen wij ook nog eens €176,50 in contanten, bestemd voor aankoop van schaarse, maar noodzakelijke (vers)producten.

De Goudse Voedselbank wil graag de noodzaak van dit soort acties onderstrepen en bedankt alle klanten, de 25 vrijwilligers en de twee Plus-supermarkten voor hun bijdragen in tijd, producten en geld. Fijn dat we elkaar als samenleving op deze wijze kunnen ondersteunen als het even niet zo kan als dat we het ’t liefste zouden willen.

Fotobijschrift: Drie enthousiaste vrijwilligers van de voedselbank achter een van de twee ontvangstkramen. 
De ‘eilanden’ in de winkels met de producten die de voedselbank goed kan gebruiken.