Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni hielden de Jumbo-filialen in Bloemendaal en Reeuwijk een inzameling voor Voedselbank Gouda e.o. Bij het binnengaan van de winkels kregen de klanten een verlanglijstje aangereikt met de producten erop die de voedselbank momenteel het hardste nodig heeft. Binnen konden de klanten deze (op een speciale tafel uitgestalde) boodschappen kopen en eenmaal weer buiten afgeven bij de kraam van de voedselbank.

De omvang van de opgehaalde producten was dit jaar buitengewoon groot: maar liefst 185 met etenswaren en schoonmaakmiddelen gevulde kratten. Dat komt neer komt neer op een verhoging van 45% ten opzichte van afgelopen jaar. Toen kwamen er 127 kratten binnen. Daarbij ontving de voedselbank nog eens zo’n €1000, dat van een geschonken emballagebonnen kwam, cash werd gedoneerd of via de QR-code werd overgemaakt!

Aan alle klanten, vrijwilligers en Jumbo-medewerkers die deze inzamelingsactie mogelijk hebben gemaakt: heel hartelijk dank; echt buitengewoon! 100% garantie dat alle producten bij de mensen komen die het even het hardste nodig hebben. Bij de voedselbank blijft namelijk niets (dus 0,0%) aan de strijkstok hangen. Geen enkele vrijwilliger wordt er betaald.

Foto: Niels Huisman levert bij vrijwilligster Nicole Farrell zijn product voor de Goudse Voedselbank

Foto’s onder: zonder de inzet van alle vrijwilligers in de winkels en bij de voedselbank zelf zouden dit soort inzamelingsacties niet mogelijk zijn. Het zijn er nu al veel, maar we komen er nog altijd wat tekort.

  af.