De opbrengsten van de voedselbank-inzamelingsactie bij de Hoogvliet supermarkt en de twee Dirk van de Broek supermarkten zijn werkelijk overweldigend te noemen. Het was voor het eerst dat Goudse Voedselbank in drie winkels tegelijkertijd een inzamelingsactie hield. Twee dagen moest er daarom keihard gewerkt worden door tal van vrijwilligers om de producten van de klanten aan te nemen, te vervoeren, bij de voedselbank te selecteren en in de juiste ruimte op te slaan; klaar voor distributie onder de cliënten in de komende decembermaand.

In totaal zijn er 227 volle kratten met producten opgehaald, ongeveer in gelijke mate over de drie winkels verdeeld. Daarbij is er ook een totaal van €246 aan contact geld geschonken en nog eens €386 aan de bank overgemaakt via de QR-code van de Voedselbank Gouda. De enthousiaste vrijwilligers kwamen uit alle hoeken en gaten om hulp te bieden: voedselbankmedewerkers zelf, afvaardigingen van diverse kerkgenootschappen, buren, vrienden, kennissen etc. Het was werkelijk hartverwarmend.

Voedselbank Gouda e.o. wil graag alle gevers van geld en producten, maar ook de vrijwilligers en de medewerkers van supermarkten bedanken voor hun welgemeende betrokkenheid bij deze actie. “Het is toch geweldig dat er in de regio Gouda zó naar elkaar wordt omgekeken en niemand wordt uitgesloten. En dat in deze verdeelde wereld vol spanningen en conflicten. Laten we deze inzet en donatiebereidheid vooral koesteren”, aldus de reactie van de Goudse Voedselbank.