GOUDA, 7 september 2021. Voedselbank Gouda e.o. is zeer blij met 364 volle voedselkratten, die afgelopen vrijdag en zaterdag zijn opgehaald in vijf Albert Heijn filialen; drie in Gouda, een in Moordrecht en een in Bodegraven. Daarnaast is er ook nog een bedrag geschonken van €655.

De inzamelingsactie wordt jaarlijks gehouden en kwam dit jaar 25% hoger uit dan afgelopen jaar. Doel van de actie is kinderen met een volle maag naar school te laten gaan. Als naam van de actie was gekozen voor: ‘Op een lege maak kun je niet leren’. In de AH-filialen waren tafels neergezet met ontbijtproducten, waaruit klanten een keuze konden maken. Buiten de winkels konden de producten ingeleverd worden bij de voedselbankkramen, die continu door vrijwilligers werden bemenst.

Dank aan alle gulle gevers

Namens haar cliënten bedankt Voedselbank Gouda e.o. alle gulle gevers, de Albert Heijn- filialen en de tientallen vrijwilligers, die zich belangeloos voor deze actie hebben ingezet. Voorzitter Dries Nagtegaal: “Het is fijn dat het belang van de voedselbank zo breed wordt ingezien en gedragen. Het toont de solidariteit in onze gemeenschap. In onze regio zijn zo’n 250 huishoudens afhankelijk van voedselhulp. We moeten het dus echt van dit soort acties hebben. Hierdoor kunnen we weer een aantal weken vooruit.” 

Grote drukte bij voedselbank verwacht

Doordat de overheidssteun ten gevolge van de corona-epidemie gaat stoppen, wordt er een aanzienlijke toename van het aantal cliënten verwacht. Alle zeilen zullen dus moeten worden bijgezet om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Daarnaast gaat de voedselbank de komende maanden ook nog verhuizen naar de Noordpool, omdat de huidige locatie een nieuwe bestemming krijgt. Een grondige verbouwing van de nieuwe distributiehal zal daaraan voorafgaan.

Logistieke ondersteuning gewenst

Voor deze activiteiten is extra logistieke ondersteuning zeer gewenst. De Goudse Voedselbank zou er daarom graag een vrijwilliger bijkrijgen, die zich op het logistiek management wil richten. De website voedselbankgouda.nl geeft er alle informatie over. Belangstellen worden uitgenodigd zich te melden en een dagje mee te komen lopen. Hoe eerder hoe liever.