We hebben een nieuwe bestelbus, hij heeft koeling en rijd elektrisch. De Rabobank Hollandse IJssel, IT-dienstverlener Centric, Autobedrijf Maas-De Koning en transportonderneming Stubbe maakten de aanschaf van zo’n elektrische koelbus voor de Voedselbank Gouda e.o. mogelijk. Hij wordt gebruikt om voedingsmiddelen op te halen bij leveranciers, producten uit te wisselen met voedselbanken in de omgeving en voedselpakketten af te leveren bij de uitdeelpunten in Bodegraven en Reeuwijk.

Omdat bestelbussen die op diesel rijden vanaf 1 januari 2026 de binnensteden niet meer in mogen, heeft de Goudse Voedselbank er een met elektrische aandrijving moeten aanschaffen. De bus beschikt over een koelinstallatie, zodat kwetsbare producten -zoals zuivel, groente, fruit en vlees- ook veilig en conform de regelgeving vervoerd kunnen worden.

Op maandag 1 juli j.l. overhandigden Rabobank-medewerkers van de afdeling Communicatie een forse cheque aan de voedselbank ter tegemoetkoming in de aanschafkosten aan penningmeester Jos Reekers en loodscoördinator Aart Snijders. Vanwege de hoge aanschafkosten van de bus kwam deze donatie ons als geroepen.

Bij de foto: Penningmeester Jos Reekers (links) en loodscoördinator Aart Snijders (rechts) staan met de cheque van de Rabobank voor de nieuwe elektrische bus. Bestuurslid Henk Vroege kijkt vanaf de passagiersplaats toe.