Al jaren zijn beide organisaties actief in Gouda; Gouda Bruist en de Goudse Voedselbank. Toch was het van een echte kennismaking nog nooit gekomen. Hoogste tijd dus voor een bezoek van Rens Rutten (secretaris) en Hans Braker (penningmeester) van Gouda Bruist aan de Noordpool 2, waar de Goudse Voedselbank gevestigd is en de twee ontvangen werden door Dries Nagtegaal en Henk Kreuger.

De ontmoeting was met name belegd omdat beide organisaties zich voor een gedeelte op dezelfde bevolkingsgroep richten; de Gouwenaren met een kleine portemonnee. Dan is het altijd goed elkaar te kennen en te weten wat de andere partij doet. Een toekomstige samenwerking op welk gebied dan ook ligt dan eerder binnen handbereik.

Onder de noemer ‘Eetbaar Gouda’ bijvoorbeeld organiseert Gouda Bruist (groene) voedselinitiatieven, die bijdragen aan een gezonde groene en duurzame leefomgeving en ook aan meer verbinding in de buurten. Hier zouden cliënten van de voedselbank prachtig op kunnen inhaken. Zo is er jaarlijks een fietstocht ‘Eetbaar Gouda’ langs alle buurtmoestuinen.

Rens en Hans lieten zich rondleiden door de nieuwe vestiging van de voedselbank en toonden zich zeer geïnteresseerd in de logistieke organisatie.