De gids ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’ is nu verkrijgbaar. Hij is gemaakt voor Gouwenaars die met weinig geld willen of moeten rondkomen. Er staan tips in om aan gratis of goedkope diensten, spullen, kleding, vakanties en vrijetijdsbestedingen te komen. Ook staan er kostenbesparende adviezen in op het gebied van vervoer en wonen.

‘Gratis en goedkoop in Gouda’ is in een oplage van 5.000 stuks gedrukt en wordt via diverse locaties in de stad verspreid, zoals de voedselbank, de sociale teams, de bibliotheek en het Huis van de Stad. De gids komt op het juiste moment, want door de steeds hoger wordende prijzen wordt de noodzaak van gratis en goedkope spullen en diensten bij veel Gouwenaars steeds urgenter. Maar dan moet je wel weten waar alles te koop of te krijgen is. Daar voorziet deze gids in.
De informatieve brochure -een co-productie van de Goudse Voedselbank, de Protestantse Diaconie Gouda en de Gemeente Gouda- is een update van zijn drie jaar oude voorganger ‘Voor hetzelfde geld’. Er waren inmiddels zoveel inhoudelijke wijzigingen door te voeren, dat langer wachten met een aangepaste herdruk niet meer verantwoord was.
Op de voorzijde van de gids is ervaringsdeskundige Gerda afgebeeld met de zakken uit haar broek, wat symbool staat voor het hebben van weinig of geen geld. Door de jaren heen heeft zij vele van de in de gids genoemde tips in de praktijk kunnen brengen: “Het maakt me altijd weer blij als ik iets voor weinig of geen geld kan scoren. Ik heb daar echt een sport van gemaakt en al vele duizenden euro’s kunnen uitsparen. Mensen zijn veel te snel geneigd meer geld uit te geven dan echt nodig is. Je moet gewoon kritisch zijn en goed zoeken. Da’s puur geld verdienen en dé manier om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.”
Wil je de gids online lezen? Dat kan ook, want hij staat op onze website. Klik rechts onderaan de homepage op de oranje button ‘Gratis en goedkoop in Gouda’. De gids is dan gratis te downloaden en het geld uitsparen kan gaan beginnen.