De inzamelingsdagen bij vier AH-vestigingen in Gouda en Moordrecht (vrijdag 3 en zaterdag 4 februari) zijn een groot succes geworden. In totaal zijn er 511 kratten met producten aan de cliënten van de Goudse Voedselbank gedoneerd. De bestelbussen van de voedselbank moesten beide dagen af en aan rijden bij de filialen.

Foto boven: de voedselbankkraam met twee vrijwilligers in de wandelgang voor de AH-vestiging Goverwelle, waar de gekochte producten konden worden ingeleverd.

Foto onder: een AH-klant geeft in winkelcentrum Bloemendaal een aantal producten af aan de vrijwilligers van de voedselbank.

De producten werden in de Goudse Voedselbank door de vrijwilligers direct na aankomt gesorteerd voor opslag in de koelcel, de vriescel of de voorraadruimte voor lang houdbare producten. Donderdag en vrijdag zal een groot gedeelte van deze producten aan de cliënten van de voedselbank worden meegegeven. De rest zal de komende weken uitgedeeld worden. 
 
Gezien het sterk toenemend aantal cliënten kan de Goudse Voedselbank de ingezamelde producten zeer goed gebruiken. Inmiddels maken zo’n 365 huishoudens gebruik van de Goudse Voedselbank. Hierbij zijn cliënten van Moordrecht, Reeuwijk en Bodegraven inbegrepen.
De Goudse Voedselbank dankt de vier deelnemende Albert Heijn-filialen, haar gulle klanten en de 45 voedselbankvrijwilligers, die het deze twee dagen weer mogelijk hebben gemaakt. Het prachtige resultaat toont aan dat de klanten van Albert Heijn over een groot empathisch vermogen beschikken en daadwerkelijk honger in hun eigen stad willen bestrijden, met name bij de (ongeveer) 330 schoolgaande kinderen, waar de actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’ in het bijzonder op gericht was.