De leerlingen van maar liefst zeven scholen in Gouda en Bodegraven hebben in december een inzamelingsactie voor de Goudse Voedselbank gehouden. Het feit dat de voedselbank het steeds zwaarder krijgt om de eindjes aan elkaar te knopen, was voor de leerlingen aanleiding om de voedselbank te steunen. 

Inmiddels zijn er 160 volle kratten producten opgehaald via inzamelingsacties. Om precies te zijn: het Yuverta College 6 kratten, de Goudse Waarden 48 kratten, het Coornhert Gymnasium 45 kratten en het Anthonius College 14 kratten. Ook twee Bodegraafse scholen deden mee: basisschool Da Costa met 16 kratten en de Verhoeff Rollmanschool met 21 kratten.

Het Driestar College heeft ons laten weten in januari een soortgelijke actie te gaan houden.

Zeer veel dank zijn wij verschuldigd aan al deze scholen, hun medewerkers, leerlingen en ouders voor het organiseren van en het meedoen aan deze actie. Jullie hebben ons enorm geholpen om onze cliënten de winter door te helpen. Het is echt een steun in de rug.

Fijn dat jullie aan hen wilden denken en producen wilden doneren. Het saamhorigheidsgevoel maakt ons enthousiast om ons werk ook in 2023 weer met veel vreugde en passie voort te zetten.

Voor de voedselbank wordt het een steeds grotere uitdaging om de 350 aangesloten huishoudens wekelijks van een voedselpakket te voorzien. De hoeveelheden aangeleverd voedsel nemen namelijk steeds verder af, terwijl de vraag ernaar juist groter wordt. Dit ten gevolge van het alsmaar duurder wordende leven. Om die reden zijn bij de Goudse Voedselbank tegenwoordig ook financiële giften meer dan van harte welkom.