Onze cliënte Karin de Man (43) gaf graag haar medewerking aan de AD-redacteur Maarten Molenaar, die een artikel wilde schrijven over de Goudse Voedselbank ‘nieuwe stijl’. Ze nam hem mee naar binnen voor een rondleiding door de winkel en vertelde hem hoe blij ze is met de nieuwe winkelformule, die in Gouda als eerste binnen het Groene Hart is geïntroduceerd.
Tijdens haar rondleiding vertelde ze redacteur Maarten Molenaar dat ze vóór de introductie van het winkelconcept (dus in het oude pand) maar moest afwachten wat er in haar wekelijkse voedselpakket zat. Ofschoon ze er toen ook erg blij mee was, waren het niet altijd de producten die ze op dat moment goed kon gebruiken. Tegenwoordig mag ze de artikelen zelf uitzoeken en kan ze dus ook zelf uitkiezen wat ze ’s avonds eet. Dat vind ze niet alleen fijn, maar het draagt ook bij aan het gevoel van zelfrespect en eigenwaarde: “Het voelt gewoon prettiger. Je kunt zo producten uitzoeken die je echt nodig hebt of lekker vindt. Bovendien voorkomt het verspilling”. De voedselbank oogt in het nieuwe onderkomen aan de Noordpool bijna als een gewone supermarkt, maar het grote verschil is dat je niet hoeft af te rekenen bij een kassa.
Tijdens de rondgang door de winkel kon Karin bijna alles vinden wat ze nodig heeft. Ze is erg blij dat de voedselbank er is, want anders zou haar gezin, bestaande uit vijf personen, echt in de problemen komen. Daarom wilde ze ook graag meewerken aan het artikel in het AD.
Het krantenartikel staat in de regionale Goudse editie het AD van 4 juli en is op internet terug te lezen via de link: https://www.ad.nl/gouda/voedselbank-nieuwe-stijl-in-gouda-karin-hoeft-niet-af-te-wachten-maar-kan-zelf-kiezen-wat-zij-s-avonds-eet~a66c3d4c/

Foto: Sandra Zeilstra