Het in Gouda gevestigde Centric heeft onze voedselbank verblijd met een donatie van maar liefst €25.000. Het automatiseringsbedrijft schenkt dit jaar het bedrag, dat voorgaande jaren werd uitgegeven aan relatiegeschenken, aan de Goudse Voedselbank. Het hoeft geen betoog dat we hier heel blij mee zijn.
Sterker nog: het bedrag krijgt ook nog een speciale bestemming. We hebben namelijk een nieuwe bestelbus nodig omdat de oude nodig aan vervanging toe is. De bestelwagen wordt ingezet om het voedsel bij de supermarkten, de voedselproducenten en het regionale distributiecentrum in Rotterdam op te halen en naar Gouda te brengen. Zonder transport kunnen wij dus geen producten binnenkrijgen. Om die reden reserveren wij het bedrag voor de aankoop van een nieuwe elektrische bestelwagen. En mocht de gemeente Gouda in de toekomst besluiten dat dieselauto’s niet meer de stad in mogen, dan zal de voedselbank haar werk gewoon kunnen blijven doen.
De cheque werd aan Andries Joling, de stuwende kracht achter het nieuwe voedselbankgebouw, overhandigd door Peter van Dongen, Chief Financial Officer van Centric. Hij meldde bij de overdracht: “Niet iedereen heeft vanzelfsprekend toegang tot dagelijkse levensmiddelen en dat probleem zie je al snel dichtbij huis als je bijvoorbeeld kijkt naar de voedselbank. Daarom doneren we het bedrag dat gereserveerd staat voor relatiegeschenken dit jaar aan de voedselbank, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen beschikken over levensmiddelen.”

Foto: Peter van Dongen (l) overhandigt de cheque aan Andries Joling (r), die hem met grote blijdschap aanneemt.