Vanwege een komende verhuizing moesten er bij de Goudse Carla Chillaud en haar man spullen selecteerd en ingepakt worden. Dan kom je ook in kamers en kastjes waar je jaren niet geweest bent. Carla ontdekte daarbij zo’n 5.000 DE-koffiepunten in haar voorraadkast, die nog uit het huis van haar in 2003 overleden vader kwamen.

Hij had, zijn kruideniersmentaliteit indachtig, de punten altijd netjes gespaard, geordend en geteld. Op ieder zakje zit zelfs nog een sticker met het juiste aantal punten. Carla, kleindochter van een ‘zunige’ Zeeuwse oma, had de punten ook nooit weggegooid of ingewisseld. Maar met een verhuizing naar een nieuw huis moeten er toch knopen doorgehakt worden. Je wilt tenslotte niet alles meenemen en zeker geen spullen waar je 20 jaar niets mee gedaan hebt.

Dus besloot Carla de koffiepunten aan de Goudse Voedselbank te schenken, zodat ze daar ingewisseld kunnen worden tegen pakken koffie voor de cliënten. Douwe Egberts heeft de goede gewoonte de punten te verdubbelen als ze voedselbanken ten goede komen. Met de punten van Carla zijn we dus ook dubbelblij.

Mocht u ook DE-punten willen sparen voor de Goudse Voedselbank: we heten ze van harte welkom!