De AH-inzamelingsactie van afgelopen weekend is buiten verwachting goed verlopen: maar liefst 521 volle kratten werden er opgehaald in twee dagen tijd, ondanks het warme weer. Ter vergelijking: vorig jaar werden er zo’n 395 kratten opgehaald en daar was de voedselbank toen al heel erg blij mee. Dit jaar zijn er dus 126 kratten meer, oftewel 32% extra in vergelijking met 2022. Ook stond er een collectebus klaar voor hen die liever geld wilden geven.

In vijf vestigingen is er ingezameld: Goverwelle, Bloemendaal en Westergouwe, alle drie in Gouda en daarbij de filialen Moordrecht en Bodegraven. Aan de klanten van Albert Heijn werd gevraagd een of meerdere producten extra te kopen voor Voedselbank Gouda e.o. Dit gebeurde al buiten of bij het voedselbank-eiland met gewenste producten in de winkel. Na de kassa konden de producten worden afgegeven aan de ervoor klaarstaande voedselbankvrijwilligers.

Dit jaar zijn er naar schatting 1000 liter melk, 700 zakken rijstwafels, 900 zakken havermout en een hele berg aan macaroni en spaghetti binnengekomen.

Het was voor de Goudse Voedselbank een immens logistieke operatie, mede omdat vers-, koel- en vriesproducten snel weggehaald moesten worden onder de warme temperaturen van die dagen.

Graag wil de voedselbank alle klanten, maar ook de meewerkende AH-filialen en vele voedselbankvrijwilligers zeer hartelijk bedanken voor hun inzet, medewerking en donaties in producten en geld. We kunnen hierdoor weer een aantal weken vooruit met de uitgiftes aan onze klanten.