Feiten en cijfers Gepost september 5, 2018 door Redactie

Uit

We krijgen regelmatig de vraag hoeveel pakketten we iedere week uitdelen, met hoeveel vrijwilligers we dat doen en welke hulp we zelf kunnen gebruiken. Daarom staat hieronder wat informatie. Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op.

168 Voedselbanken zijn aangesloten bij Voedselbanken Nederland, waaronder de Voedselbank Gouda en omstreken. Voedselbanken Nederland maakte deze afbeelding met cijfers over 2017:

In Nederland krijgen per jaar ruim 130.000 mensen voedselhulp. In Gouda zijn dat er ongeveer 750, verdeeld over ongeveer 300 huishoudens. Dat betekent dat er iedere week 300 voedselpakketten worden uitgedeeld door onze vrijwilligers. De Voedselbank Gouda en omstreken heeft zo’n 100 vrijwilligers, die niet alleen zorgen voor het samenstellen en uitdelen van de pakketten, maar ook voor het ophalen van de producten hiervoor. Zo gaan we op woensdag naar het regionaal distributiecentrum in Rotterdam, waar onder andere verse groente en vers fruit uit het Westland binnenkomen. Ook halen we (diepvries)producten op bij Goudse supermarkten.

Hulp nodig

De Voedselbank Gouda is een vrijwilligersorganisatie en het merendeel van onze producten krijgen we aangeleverd. Toch hebben ook wij kosten. Bijvoorbeeld voor de loods die we huren om de pakketten samen te stellen en uit te delen, voor verpakkingsmateriaal en voor het kopen van producten die we niet via onze sponsors of het regionaal distributiecentrum krijgen. De grootste kostenpost is het vervoer van het distributiecentrum in Rotterdam naar de Voedselbank in Gouda; de kosten hiervoor bedragen op jaarbasis ongeveer € 25.000,–.

Denkt u aan een bijdrage voor de Voedselbank Gouda? Dan kunt u gebruikmaken van een machtigingsformulier. U kunt ook een gift overmaken op rekeningnummer NL45 RABO 0335520790 t.n.v. Voedselbank Gouda e.o. Verder kunt u er met uw nalatenschap voor zorgen dat we mensen de hulp kunnen bieden die ze (tijdelijk) nodig hebben. Er zijn drie mogelijkheden: u kunt ons benoemen als enig erfgenaam, als mede-erfgenaam of als legetaris waaraan u een legaat nalaat. In uw testament regelt u wat er met uw nalatenschap moet gebeuren.

Wilt u met uw bedrijf, school of organisatie iets betekenen voor de Voedselbank Gouda en omstreken? Neem dan contact met ons op. We denken graag mee over sponsor- en inzamelacties!