Sponsordiner

nov

08

Tijd: 18:00 uur
Locatie: mboRijnland, Groen van Prinsterersingel 52, Gouda

Voor de vijfde keer organiseren de Goudse Lions Clubs een sponsordiner voor de Voedselbank Gouda en omstreken!

Veel mensen in Nederland (ruim een miljoen) leven onder de armoedegrens. Zij hebben niet genoeg inkomen om te kunnen voorzien in hun basisbehoeften, zoals kleding, voldoende voedsel en goede huisvesting. De voedselbanken helpen mensen die dat nodig hebben door hen van voedselpakketten te voorzien. Het verdelen van het voedsel wordt door vrijwilligers gedaan.

350 voedselpakketten per week
De Voedselbank Gouda en omstreken stelt iedere week ruim 350 voedselpakketten samen voor mensen uit Gouda, Bodegraven, Reeuwijk en Moordrecht. De producten hiervoor komen van allerlei ondernemers, particulieren en (kerkelijke) organisaties. Met deze hulp zijn we ontzettend blij. Toch houden we altijd iets te wensen, met name als het gaat om de samenstelling van de pakketten. We vinden het belangrijk dat daar voldoende gezonde producten in zitten. Daarom kopen we regelmatig groenten en fruit in, waarvoor in de totale jaarlijkse begroting van € 90.000 een post is opgenomen van € 18.000. We hopen een deel van de kosten hiervoor te kunnen dekken met de opbrengst van een sponsordiner op 8 november 2018.

Lionsclubs
De Lionsclub Gouda en de Lionsclub Gouda Bloemendaal organiseren het sponsordiner voor de vijfde keer. De hoofdgerechten worden traditiegetrouw verzorgd door koks in opleiding. Het gaat om studenten van mboRijnland. Het diner vindt dan ook plaats in de Goudse locatie van deze mbo instelling aan de Groen van Prinsterersingel. Horecaondernemers uit de regio sponsoren het voor- en nagerecht en vertellen daar iets over.

Programma
Om 18.00 uur wordt u ontvangen met een consumptie. Tussen de gangen van het diner door houden Leo Wijnbelt (voorzitter Voedselbanken Nederland), Christiaan van der Kamp (burgemeester Bodegraven-Reeuwijk) en Milo Schoenmaker (burgemeester Gouda) een toespraak. Daarnaast levert Pieter Stroop van Renen (stadsdichter Gouda) een bijdrage. Ook zijn er een veiling onder leiding van Ingmar Reesing (conservator Museum Gouda) en een loterij. De muziek wordt verzorgd door Salonorkest Pistache.

Aanmelden 
U betaalt voor het diner en de dranken € 50,00. Daarmee heeft u niet alleen een mooie avond, maar sponsort u ook de Voedselbank Gouda en omstreken, waarmee deze mensen in armoede kan helpen. U kunt zich aanmelden via www.sponsordiner.nl. U kunt er ook voor kiezen om een tafel van zes tot acht plekken te betalen. U kunt deze plekken gebruiken voor uzelf en uw relaties óf ter beschikking stellen aan cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank.

Wilt u op een andere manier een bijdrage leveren aan het sponsordiner, bijvoorbeeld door items ter beschikking te stellen voor de loterij of de veiling? Neemt u dan contact op met Miranda van Elswijk (bestuurslid communicatie).