Inzamelactie winkelcentrum Bloemendaal

mrt

19

Tijd: Geen tijd aangegeven
Locatie: winkelcentrum Bloemendaal

Op 19 maart doen de drie supermarkten in winkelcentrum Bloemendaal mee aan een inzamelactie voor de Voedselbank Gouda.

Eerder volgden leerlingen van de Goudse Waarden een gastles over tekstschrijven. Ze kregen de opdracht om een tekst te schrijven over de inzamelactie en leggen haarfijn uit waarom zo’n actie belangrijk is.

Cune Bergman schreef: “Nederland is over het algemeen een rijk land. Maar niet iedereen heeft geld genoeg. Er zijn zelfs gezinnen die niet eens genoeg geld verdienen om eten te kopen. In Nederland leven ongeveer 1 miljoen mensen onder de armoedegrens.”

“Afhankelijk worden van de Voedselbank kan iedereen gebeuren, bijvoorbeeld door een scheiding, ontslagen worden, psychische problemen, enzovoort”, zo gaf Roël IJsselstein aan.

Rona Boezelijn schreef: “In de regio Gouda halen elke week zo’n 350 mensen een voedselpakket op bij de Voedselbank. Deze organisatie komt aan zijn voedsel door supermarkten en groothandels die vaak resten van hun producten inleveren, maar dat is niet altijd genoeg. U kunt ook iets doen voor de Voedselbank!” Dat kan op 19 maart; dan is er een inzamelactie in winkelcentrum Bloemendaal. Rona vervolgt: “Nu vraagt u zich misschien af waarom u daaraan mee zou doen. Maar als u in dezelfde situatie zou zitten zou u ook uw voedsel moeten halen bij de Voedselbank en zou u blij zijn met deze actie, nietwaar?”

“Als je eten en drinken geeft moet je denken aan lang houdbare producten. Voorbeelden van producten die u kunt geven zijn: water, aardappels, rijst, thee, koffie, soep en eten in blik. U kunt ook wasmiddel, shampoo of tandpasta geven”, aldus Thaddeus MacDonald.