Uit

In de laatste week van augustus 2020 is er in vier AH-filialen een inzamelingsactie gehouden voor de ‘Voedselbank Gouda en omstreken’. De actie had als thema: “Op een lege maag kun je niet leren” en was bedoeld om kinderen te ondersteunen voor wie een dagelijks ontbijt om financiële redenen niet altijd haalbaar is. Bij elkaar heeft deze actie 339 volle kratten met producten opgeleverd en daarbij nog eens € 447,– in contanten; een werkelijk ongelooflijke prestatie!

In de Albert Heijn filialen werden klanten opgeroepen om elf door de voedselbank gewenste artikelen te kopen tegen een gemiddelde prijs € 1,14. Zo werd er onder andere gevraagd naar cornflakes, pindakaas, rozijnen, havermout, ontbijtkoek, beschuit, muesli en hagelslag. Deze producten konden na de kassa worden gedeponeerd in de klaarstaande Voedselbankkratten. In de Goudse AH-filialen Bloemendaal en Goverwelle werden respectievelijk 68 en 26 kratten opgehaald, Moordrecht was goed voor 70 kratten en in Bodegraven werden maar liefst 140 kratten door de klanten gevuld. Los hiervan heeft het AH-filiaal Bodegraven nog 20 voedselkratten aan de Voedselbank geschonken en AH-Moordrecht 15.

De inzamelingsactie maakte deel uit van een landelijke Albert Heijn actie. Deze supermarktketen is al vele jaren landelijk sponsor van de Nederlandse voedselbanken. Aan deze extra actie namen 400 van de 1000 filialen deel.

De Voedselbank Gouda en omstreken is zeer verheugd met de binnengekomen producten en giften. Zij bedankt, mede namens haar cliënten, de deelnemende AH-filialen voor hun medewerking en alle AH-klanten voor hun donaties. Het is fijn te ervaren dat het winkelend publiek zich ervan bewust is dat de Voedselbank in deze moeilijke tijden ècht broodnodig is.

Vrijwilligers van de Voedselbank in actie in AH-filiaal Bodegraven.
Zo stonden de voor de Voedselbank bestemde producten opgesteld in de gangpaden.
Keuze uit elf producten.
Na de kassa’s konden de artikelen worden ingeleverd in de kratten van de Voedselbank, zoals hier bij het AH-filiaal in Moordrecht